2019-03-21 11:12:11

Razglednicama protiv diskriminacije

Učenici Obrtničke škole sudionici projekta

p.s. Pokreni solidarnost

Učenici Obrtničke škole marljivo su radili na porukama ljubavi, tolerancije i poštovanja kojima će, nadaju se, razveseliti svoje sugrađane i potaknuti ih na širenje solidarnosti i zauzimanju protiv bilo kojeg oblika diskriminacije.

Učenice i učenici Obrtničke škole pridružili su se svojim europskim kolegama u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije koji se obilježava 21. ožujka. Obrtnička škola Slavonski Brod jedna je od 20 škola u Republici Hrvatskoj koja sudjeluju u projektu pod nazivom p.s. Pokreni solidarnost! koji je izvorno potekao iz Francuske prije dvadeset godina. U proteklih mjesec dana učenici su analizirali fotografije europskih i hrvatskih umjetnika koje potiču na promišljanje o jednakosti, zaštiti ljudskih prava, ekologiji, te prepoznavanju i zauzimanju protiv bilo kojeg
oblika diskriminacije. Svoja promišljanja učenici su potom oblikovali u poruke koje su ispisali na razglednice te će ih danas, 21. ožujka, poslati poštom na nasumično odabrane adrese svojih sugrađana. Svi sugrađani koji prime njihovu razglednicu, imat će mogućnost uzvratiti im odgovorom.

S koliko ljubavi i volje su učenici prihvatili cijeli projekt, najbolje govori činjenica da su, uz nastavu i praksu, pronašli dodatno vrijeme za sudjelovanje u ovom izvannastavnom projektu koji se može povezati s međupredmetnim područjem Građanski odgoj i obrazovanje. Koordinator projekta je nevladina organizacija; Centar za mirovne studije iz Zagreba.


Obrtnička škola Slavonski Brod